Tananyagaink aktiválása

Email Nyomtat PDF

Szoftvereink értékesítése licenszek formájában történik, azaz vevőink vásárláskor adott számú számítógépen való használatra vásárolják meg szoftvereinket. Mivel azt, hogy a vásárló hány számítógépre telepíti a szoftvert, nem tudjuk szabályozni (hiszen a hordozóként használt CD nem tudja megjegyezni, hányszor használták), ezért van szükség az aktivációs eljárásra. Így minden egyes jogosult használatról egységes nyilvántartást tudunk vezetni – amíg ebbe a szoftvert telepített számítógép nem kerül bele, a program használhatatlan marad, az aktivációs eljárást követően viszont bármikor használható a továbbiakban (feltéve, hogy nem időkorlátos verzióról van szó, ez esetben az aktiválás időpontjától számít a megadott időtartam).

A lemezeket a fentiekből következően akárhány számítógépre telepíthetik – ezt ha akarnánk se tudnánk megakadályozni. Viszont ezek a telepítések addig nem működnek, amíg nincsenek aktiválva. Mivel rendszerünk számolja, hányszor aktiválták a szoftvert, ha ez a szám eléri a megvásárolt licenszek számát, több érvényesítés nem lehetséges. Azaz, ha 3 db licenszet vásároltak, akkor az első három aktiváló számítógépen lesz a szoftver működőképes. Az, hogy az aktivált, használható példányokból egyszerre hány fut, nem lényeges.

Ha egy számítógépet újra kell telepíteni, a szoftver aktiváció is érvénytelenné válik, így újra kell aktiválni azt. Azonban ez újraaktivációnak számít, nem növeli a felhasznált licenszek számát, egy adott gépen tetszőleges alkalommal elvégezhető. Fontos tudni, hogy a program törlése a gépről nem szabadítja fel az elhasznált licenszet, tehát csak azon a gépen telepíthető újra, melyen eredetileg is aktiválva volt (természetesen, amennyiben nem volt még aktiválva a telepített példány, „büntetlenül” eltávolítható arról). Azt is jó tudni, hogy újraaktiváció csak akkor lehetséges, ha a hardver konfiguráció nem változott, ellenkező esetben már nem ugyanarról a számítógépről van szó, így az aktiváció érvénytelenné válik, a program nem indítható el. Ha ilyen helyzet áll elő, e-mailben vagy telefonon kell megkeresnie minket, és adunk plusz licenszet a használathoz.

 


Ön itt van: Főoldal Okostabla elsősegély Tananyagaink aktiválása

Elérhetőségeink

Stiefel Eurocart Kft. |  1155 Budapest, Kolozsvár u. 13., +36 (1) 451-20-16